Servicii Psihologice

Consiliere

Consilierea a fost creată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor. De aceea cred că metodele şi tehnicile acestui proces trebuie să respecte complexitatea umană, indiferent de paradigma în care s-a format psihologul. Aşadar îmi propun o abordare holistă a intervenţiei terapeutice, utilizând elemente din terapia experienţială, dramatereapie, artterapie, gestalt terapie, terapie cognitiv-comportamentală.

Evaluare

Evaluarea psihologică este indispensabilă oricărui proces de intervenţie şi de dezvoltare personală, în cadrul cabinetului de psihologie sau înafara lui. Observarea directă a psihologului are nevoie să fie susţinută de instrumente validate ştiinţific, care să ofere o imagine de ansamblu a nevoilor clientului în acel moment, dar şi să indice o direcţie de urmat în vederea rezolvării dificultăţilor cu care se confruntă. Evaluarea poate fi folosită pe de o parte pentru a clarifica bănuieli ale clienţilor în legătură cu starea de sănătate mentală şi pe de altă parte pentru o mai bună autocunoaştere şi înţelegere a modului în care funcţionează. Îmi propun să vin în întâmpinarea tuturor acestor nevoi, utilizând instrumentele cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte.

Dezvoltare personală

Autocunoaşterea şi dezvoltarea personală sunt indispensabile la orice vârstă întrucât potenţează succesul în sensul cel mai extins al cuvântului. Pentru că suntem fiinţe sociale, o mare parte a preocuparilor noastre sunt legate de relaţiile pe care le construim cu semenii noştri şi de aceea învăţăm, creştem şi evoluăm cel mai mult în interacţiunea directă cu aceştia. Grupurile de dezvoltare pe care le organizez vin ca suport pentru persoanele care îşi doresc să dobândească abilităţile necesare pentru a construi şi a menţine relaţii sănătoase şi hrănitoare.

Workshop-uri

Pentru că întrebările legate de domeniul psihologiei sunt consistente cu întrebările despre viaţă în general, răspunsurile la acestea pot să devină stereotipuri culturale, proiecţii personale sau pur şi simplu opinii lipsite de consistenţă. De aceea este esenţial ca cei interesaţi să caute răspusuri avizate şi mai ales valide din punct de vedere ştiinţific. Întrucât susţin orice demers de informare şi dezvoltare personală organizez periodic workshop-uri cu tematici psihoeducaţionale.